Nyheter Produkter Dokument Kontakta SVK Länkar & Referenser Övrigt
BELYSNING BORD DIGITAlsystem film Framkallare Generator Kemi stativ StrÅlskydd SKÄRMAR Övrigt

DIGITALA SYSTEM

Du har väl ditt blyskydd på dig har nog den bästa total-lösningen på digital röntgen

SVK har flera lösningar att välja emellan som kan anpassas till just ert behov. Vår moderna mjukvara har en inbyggd bildbank, en PACS. Man behöver inte ha en extern PACS för våra CR eller DR-system.
Om du har flera CR/DR-system på en eller flera platser i landet så kan de kopplas ihop till en gemensam bildbank för att kunna visas upp på valfri arbetsplats. Alla våra digitala system levererar bilder i DICOM-format som behövs för att skicka till SKK eller andra kliniker. Dessutom kan man spara bilder i jpg-format så att de kan skickas till kunder via e-post.


 • CR-systemet - är billigast och tar digitala bilder på en kasett som man sedan läser in via en separat läsare. Det tar kanske en knapp minut från bildtagning tills man kan se den på PC.
  CR43 för större kliniker - kan delas mellan flera röntgenstationer.
  CR7 för dentalt.
  CR35 för de som tar enstaka bilder per dag.
  CR35 för mobilt bruk - jodå, den kan användas i fält!
  Dessutom kan du inkludera ett batteripaket så att du blir riktigt mobil. Kombinera då med vår portabla generator som även den kan ha batteridrift och du är helt oberoende av nätspänning när du måste ut till dina patienter i obygden.

DR-systemet - är dyrare, men man får bilden direkt på sin PC, som kan stå i Röntgenrummet. Ingen omväg via kassetter som ska scannas, utan bilden kan ses på datorskärmen medan djuret fortfarande ligger på röntgenbordet och man kan nästan omedelbart se om bilden visar det den ska.
DR2520 - DR3326 - DR4343 siffrorna anger hur stor bildplattan är (t.ex. 33x26 cm).
DR6 för dentalt.

 

 

Du har väl ditt blyskydd på dig . och Schaef Systemtechnik DR-system

 • Vi har glädjen att presentera för er ett direktdigitalt bildprocesseringssystem (s.k. DR system) för er smådjursklinik från Medical Econet. Systemet består av en detektorpanel och bildprocesseringsmjukvara som kan installeras på valfri dator som uppfyller minimispecifikationerna. Dator, monitor samt tillhörande tangentbord, mus och kablage kan fås som tillval. Röntgenprogrammet: ”Röntgenprogrammet”, alltså bildprocesseringsmjukvaran, i detta system heter meX+. Det har utvecklats av Medical Econet, ett medicintekniskt företag i Tyskland och är specialanpassat för veterinärtillämpningar. Arbetsflödet är enkelt och lätt att förstå. För varje projektion finns foton som guidar er i positioneringen av djuret. Programmet kör på en Windows 7 eller Windows 10-baserad dator (denna kan ni välja själva), där även bilderna lagras. Själva programmets språk på menyer och ikoner är som standard på engelska(1). Programmet kan användas med tangentbord + mus och/eller pekskärm. Röntgenprogrammet följer DICOM standard och kan, om ni vill, kombineras med journalsystem och PACS. Bilderna kan exporteras på DICOM eller jpeg format. Detektorpanelen: Detektorpanelen som rekommenderas för smådjurskliniker för montering i bordet heter 1717SGC. Den har 43x43 cm stor aktiv yta och det aktiva lagret (scintillatorn) består av ”GadOx” material. Det finns även en mindre modell av detektorpanel, meX+1417, med aktiv yta 35x43 cm. Denna mindre modell är specialgjord och extra robust för att vara portabel. Detektorn finns 2 versioner, batteridriven eller nätdriven. Den kan användas ihop med en stationär röntgen, antingen i bordet (vanligtvis då under ett raster) eller på bordsskivan (utan raster), eller handhållen i valfri vinkel om ni har vridbart röntgenrör. Detektorn kan även användas i kombination med en portabel röntgenapparat (t.ex. inne i operationssal). I detta fall rekommenderas att röntgenprogrammet installeras på en laptop. Detektorpanelen känner automatiskt av när den träffas av röntgenstrålning, och kan därför användas ihop med valfri röntgenapparat utan att behov av integration. För mer information om meX+1717 och meX+1417, se följande datablad på engelska och en youtube video StrålsäMedical ECONET: medical ECONET
  meX+ röntgenprogranvara mex+1717SGC och meX+1717SCC meX+1417PGA/PCA och meX+1417WGC/WCC


© SVK Röntgenteknik